WF Nieuws
Vanwege de privacy is de foto deels wazig gemaakt om zo de omwonenden niet bang te maken.

Mogelijk eerste geval van coronabesmetting in Medemblik, GGD-arts in beschermende kleding

MEDEMBLIK – Juist op de dag dat de ministers een lock down van Nederland uitroepen, is in Medemblik een GGD-arts bezig met een onderzoek naar een mogelijke coronabesmetting .

Gehuld in het karakteristieke blauwe pak is de GGD-arts een woning in Medemblik binnengetreden. Het duurt zeker 2 tot 5 dagen voor er een uitslag is. De persoon om wie het gaat zal in quarantaine moeten gaan en niet naar buiten mogen.

Wanneer moet je vanwege het coronavirus thuisblijven?

Vanaf 12 maart heeft de Rijksoverheid maatregelen ingesteld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.  Daarin staat duidelijk vermeld wanneer je thuis moet blijven.

  • Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid of  hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel alleen met de huisarts als uw klachten verergeren en u medische hulp nodig heeft. Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
  • Mensen in heel Nederland worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
  • Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. Mensen wordt dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
  • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt van neusverkoudheid of hoesten en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En reis niet naar het buitenland.
  • Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.

Reageer op dit onderwerp