WF Nieuws

Het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn heeft een triage-tent geplaatst als extra maatregel vanwege het Coronavirus

HOORN – De tent staat bij de ambulance-ingang aan de achterzijde van de spoedeisende hulp in Hoorn. Hier worden alle SEH-patiënten opgevangen voor een eerste beoordeling van hun klachten. Van hieruit kunnen patiënten op de juiste manier geholpen worden en is het ziekenhuis voorbereid op patiënten met mogelijk het Coronavirus.

In de triage-tent beoordelen artsen en verpleegkundigen de ernst van de klachten en beslissen ze hoe patiënten het snelst geholpen kunnen worden. Ook patiënten vanuit de ambulances komen hier eerst binnen. “Dat doen we omdat we een grotere toeloop van patiënten verwachten dan normaal vanwege Corona,”  vertelt SEH-hoofd Yolanda van Zwol. De extra maatregel is bedoeld om te kunnen controleren of patiënten met luchtwegklachten mogelijk besmet zijn met het Coronavirus. Vervolgens worden ze op de juiste manier opgevangen om risico’s op verdere besmetting te verkleinen.

Thuis uitzieken als het kan

In navolging van het RIVM-beleid, roept het ziekenhuis patiënten op om bij verkoudsheidsklachten of verhoging tot 38 graden thuis te blijven, uit te zieken en contact met anderen te vermijden. Worden de klachten erger, is de koorts hoger dan 38 graden en is er sprake van hoest en moeilijk ademen, bel dan eventueel de huisarts of huisartsenpost. Kom bij ernstige luchtwegklachten niet zelf naar de spoedeisende hulp, maar bel eerst met de huisarts. Zo blijft de ruimte in het ziekenhuis beschikbaar voor patiënten die het hardste medische zorg nodig hebben. Uiteraard blijft de SEH gewoon beschikbaar voor patiënten met andere klachten die met spoed behandeld moeten worden.

Purmerend

De SEH van het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend wordt eveneens dit weekend ingericht op de opvang van patiënten met mogelijk het Coronavirus. Daar worden patiënten ook centraal opgevangen om te kunnen beoordelen of er sprake kan zijn van het Coronavirus.

Reageer op dit onderwerp