WF Nieuws
Foto: Bert Putters

Supermarkt Venhuizen moet NEE verkopen, ‘CLB roept mensen op niet te hamsteren’

VENHUIZEN – Waar je ook komt in de supermarkten in Nederland, overal zie je hetzelfde beeld, lege schappen, lege schappen en nog eens lege schappen, vooral toiletpapier, blikgroenten en diepvriesgroenten zijn bijna niet aan te slepen door de supermarkten. Zo ook in Venhuizen waar de lokale supermarkt vaak nee moet verkopen.

Maar ook ander lang houdbare producten als zuivel, half afgebakken brood, pasta, vreemd genoeg ook bronwater, fruit, uien, chips, noem het op, het is bijna niet meer aan te voeren.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Bert Putters

Niet hamsteren

Het CBL benadrukt dat er voldoende voorraden zijn. In de distributiecentra en in de ruim 4000 supermarkten wordt hard gewerkt zodat de schappen gevuld blijven.

Het CBL verwacht dat de piekdrukte de komende dagen minder wordt en dat de supermarkten snel weer hun normale schapvoorraden zullen hebben.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Bert Putters

Max aantal per persoon

Andere winkels als drogisterijen voeren al een maximale aantal doosjes aspirines in, 2 doosjes per persoon, waardoor weer de groep mensen die ernstig ziek zijn zoals bijvoorbeeld mensen met kanker en aspirines slikken als bloedverdunners ook misgrijpen. Deze moeten dagelijks meerdere aspirines per dag slikken.


Reageer op dit onderwerp