WF Nieuws
Foto: Bert Putters

Weer vertrouwde koplopers bij “Gezelligheid Troef”

VENHUIZEN – Gistermiddag kregen wij een alarmerend bericht van de Nederlandse Bridgebond om alle drives van de bridgeclubs te verschuiven tot na 31 maart. Zie bijgaand bericht. Zij gaan echter voorbij dat er ook kleinere clubs zijn van minder leden. In overleg met de beheerder van ’t Dorpshuis Venhuizen blijven wij wél bridgen op de donderdagmiddag. Wij wachten eventuele adviezen af van de Gemeente Drechterland en GGD Noord-Holland Noord. Wij adviseren wel de hygiëne in acht te nemen en de handen regelmatig te wassen. Ook vragen wij personen die naar gebieden zijn geweest waar de besmetting groot is niet op onze club te komen.

Het Bridgen van gistermiddag.

De eerste plaats werd weer bezet door een gebruikelijk koppel Gerard Groot & Chris Stappershoef hadden een gemiddelde van 63,13%. Gevolgd door het paar Emmy Tensen & Ton Botman die verrassend op de 2e plaats stonden met 60,94%. Ook het gelegenheidskoppel Diana Koning & Ank Putters scoorden maar liefst 58,26%. Een geweldig resultaat voor Diana, die nog iet zolang bridge speelt in wedstrijd vorm. De gebruikelijke top was normaal tot plaats 7.

Opmerkelijk was de lage score voor paar Rudy Tensen & Guda Mastenbroek zij eindigden op plaats 10 met slechts 48,09%. Met zegt dan meestal dat dit door het zitsel komt. Maar ook tegenspelen kan een hogere score krijgen. Kort gezet je hoeft niet altijd te spelen om te score. Het tegenspel kan ook doorslaggevend zijn. En waar pas je en waar biedt je door.

Een goed voorbeeld is spel 1. Hier was de juiste bieding 4♠ en de goede bridgers haalden hier +2. En met doorbieden was dus een kleine slem mogelijk. Wie 4♠ -1 ging of op 3♠ +3 bleef steken kregen een dikke nul, maar ook een optimistische 4SA om azen te vragen strandde uiteindelijk ook op een dikke nul.

De toppers behaalden bij spel 14 wel een kleine slem waar de meesten bleven steken op 4♠ +2, boden het paar Groot & Stappershoef en Tensen & Mastenbroek wel een kleine slem. Opmerkelijk is het dan dat Groot & Stappershoef eerste werden en Tensen& Mastenbroek slechts 10e. waarschijnlijke oorzaak was de 10,42% op tafel 4 tegen Agi Botman & Nel de Graaf. Als je eerste wordt en op een gemiddelde uitkomt van rond de 60% op bijna elke tafel is het ook niet gek dat je tot een score komt van 63,13%. Zoals Gerard Groot & Chris Stappershoef.

Spel 20 leende zich ook voor een kleine slem, maar niemand heeft het uitgeboden. En waar eenieder een dikke 3SA + 2 scoorden en anderen een dikke -1 is een topper die tegenspeelt Spekloper. Al met al werd er weer goed geboden en gespeeld. Volgend week ( lees bovenstaande) weer nieuwe kansen.


Reageer op dit onderwerp