WF Nieuws
Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Aubergineschotel met zoete aardappel

Aubergineschotel met zoete aardappel

Wat eten wij vandaag: Aubergineschotel met zoete aardappel Wat eten wij vandaag: Aubergineschotel met zoete aardappel Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 400 g zoete aardappels, schoongeboend
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • nootmuskaat
  • 3 el olijfolie
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 150 g feta, verkruimeld
  • 1 bosje basilicum en, voor de pistou
  • basilicum, om te garneren, voor de pistou
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt, voor de pistou
  • 100 ml olijfolie, voor de pistou

Instructies

  1. Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dik en bestrooi met zout. Leg tussen keukenpapier, leg een snijplank erbovenop en verzwaar met iets. Laat 20 minuten rusten.
  2. Kook intussen de aardappels met schil 10 minuten. Verhit de boter in een (steel)pan, roer de bloem erdoor en laat al roerend een halve minuut garen op een lage stand.
  3. Giet de melk er beetje bij beetje bij en klop met een garde tot de bechamelsaus gaat binden. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  4. Pel de aardappels en snijd ze in plakken. Veeg de aubergines droog.
  5. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de aubergine om en om bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout, peper en kaneel.
  6. Maal voor de pistou de basilicum met de kaas en olie helemaal fijn. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  7. Verdeel een lepel bechamelsaus over de ovenschaal en vervolg met laagjes aardappel, bechamel, feta, aubergine en pistou. Eindig met een laagje bechamel en feta.
  8. Bak in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin. Garneer met basilicum.

Note!

Bereidingstijd: 30 minuten, 25 minuten oventijd, 20 minuten rusttijd






Reageer op dit onderwerp