WF Nieuws

Roy en Angelique Besseling uit Venhuizen dachten een paleisje te hebben gekocht

VENHUIZEN – Roy en Angelique Besseling en hun twee dochters hebben een kat in de zak gekocht van de vorige eigenaar. Een bouwval van het ergste soort. Slopen mag niet, omdat een overijverige ambtenaar van de gemeente zijn wethouder erop heeft gewezen dat het een historisch gemeentelijk monument is. Als de gemeente zo zuinig is op hun monumenten, dan heeft het 23 jaar niet op het dit pand gehandhaafd, aldus Angelique Besseling.

Eerder hadden ze een goed gesprek met Wethouder Jeroen Broeders. Wethouder Broeders is waarschijnlijk door zijn ambtenaren omgepraat en nu wil hij handhaven en moet dit pand herbouwd worden. Muren die buiten de fundering staan, Balken van de vloer die nergens ondersteuning hebben, kozijnen die verrot zijn en een dak wat bijna instort. De voorgevel is in augustus 2019 na een windhoos ingestort en dicht getimmerd. Daar staat nu een tekst “Bedankt gemeente Drechterland”, als cynische tekst.

Een bezwarencommissie die geen moeite heeft genomen om het pand te bekijken enz. enz.  Toen het echtpaar onderweg was naar deze commissie werden ze gebeld door een andere ambtenaar of hij het huis mocht bekijken. Hoe gek kun je het bedenken. Daarna is er nooit iemand geweest. Op alle telefoontjes krijgt de familie Besseling geen enkel contact.

Ook de krant krijgt alleen maar een persvoorlichter aan de telefoon. WFnieuws heeft wel een gesprek met de wethouder die tussen de regels door laat schemeren, dat er een gesprek mogelijk is.

Kijk en huiver hoe een jong gezin wordt dwarsgezeten door een overheid die knollen met citroenen vergelijkt. Ofwel een Rijksmonument met een gemeentelijk monument. Een onafhankelijk bureau heeft verklaard dat het beter is het pand te slopen….

Volgens de gemeente Drechterland moet een jong gezin met opgroeiende kinderen een huishouden houden rond 1950. Een open haard, een gasgeiser, een elektrische installatie met 5/8 pijpen in zicht met opbouw Wandcontactdozen en schakelaars… met enkelwand buitenmuren.

 

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?