WF Nieuws

10e MirandaMania afgeblazen vanwege het coronavirus

MEDEMBLIK – Het bestuur van MirandaMania kiest ervoor om alle risico’s op besmetting met het COVID19 virus te voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen.

Het is met pijn in het hart en het gaat tegen de Westfriese nuchterheid in. Maar gedreven door de vele emoties, onrust en onduidelijkheid rondom het Corona heeft het bestuur dit moeilijke besluit genomen. Ondanks dat de belangrijkste instanties het licht voor de organisatie van het evenement nog niet op rood hebben gezet neemt MirandaMania de verantwoordelijkheid voor haar deelnemers en bezoekers.

Een duidelijk geëmotioneerde Roel Braaksma vertelt dat hij niet het risico wil lopen dat er iemand ziek wordt, en dat MirandaMania dan de dupe daar van wordt. “Ik ben bij alle scholen geweest die vrijdag zouden komen spinnen, dat was een zeer emotioneel gebeuren, kinderen teleurgesteld, scholen teleurgesteld, maar de stichting kan het risico niet lopen dat iemand ziek wordt omdat wij de MirandaMania doorlaten gaan,” aldus Roel Braaksma

MirandaMania in Medemblik is een jaarlijkse terugkerend evenement en ‘viert’ dit jaar haar 10-jarig bestaan. MirandaMania organiseert een 4-uur durende spinningmarathon met dit jaar circa 140 ingeschreven deelnemers en in de avond is er altijd een benefiet muziekfestival.

Wanneer de 10 e MirandaMania wel gehouden gaat worden is nog niet bekend. Hierover zal het bestuur iedereen later informeren.

Reageer op dit onderwerp