WF Nieuws
Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Surinaamse boontjeswraps

Surinaamse boontjeswraps

Wat eten wij vandaag: Surinaamse boontjeswraps Wat eten wij vandaag: Surinaamse boontjeswraps Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 600 g sperziebonen, afgehaald
  • 2 uien
  • 1 tomaat
  • 300 g kipfilets
  • 2 eieren
  • 3 el arachideolie
  • 300 g aardappelpartjes, voorgekookt
  • 1,5 el kerriepoeder
  • 8 tortillawraps
  • 4 el atjar tjampoer

Instructies

  1. Snijd de sperzieboontjes of kousenband in schuine kleine stukjes.
  2. Pel en snijd de uiefijn.
  3. Snijd de tomaat in stukjes.
  4. Snijd de kipfilet in reepjes.
  5. Kook de eieren in ca. 8 minuten hard.
  6. Laat schrikken onder de koude kraan en pel ze.
  7. Snijd de eieren in stukjes.
  8. Verhit ondertussen de olie in een grote pan, bak hierin de uien en de kip 3 minuten.
  9. Voeg de boontjes, aardappelpartjes, kerrie en tomaat toe en bak 3 minuten mee.
  10. Voeg 2 dl water, wat peper en zout toe.
  11. Laat met de deksel half op d e pan in ca. 15 minuten gaar worden.
  12. Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  13. Verdeel de atjar over de wraps, schep het boontjes-kip-aardappelmengsel erop en bestrooi met wat ei.
  14. Rol ze op of klap ze dubbel.
  15. Halveer ze eventueel.
  16. Verdeel de Surinaamse boontjeswraps over 4 borden.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?



Uw banner hier?