WF Nieuws
Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Stroganoff uit de oven

Stroganoff uit de oven

Wat eten wij vandaag: Stroganoff uit de oven Wat eten wij vandaag: Stroganoff uit de oven Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 200 g kastanjechampignons
  • 250 g champignons
  • 200 g oesterzwammen
  • olijfolie
  • 2 rode uien, in smalle ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode paprika’s, in repen, zonder zaadjes
  • 1 blikje tomatenpuree, 70 g
  • 100 g zilveruitjes, uitgelekt
  • 2 augurken, in blokjes
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 2 tl paprikapoeder of
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 100 ml groentebouillon
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 sneeën bruinbrood, verkruimeld, zonder korst
  • 75 g belegen kaas, geraspt

Instructies

  1. Borstel of veeg alle padden­stoelen schoon en snijd ze in plakjes of in kwarten. Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de uienringen, knoflook, paprika en tomatenpuree.
  2. Schep de paddenstoelen erbij en bak ze 3­-4 minuten mee. Meng de zilveruitjes, augurken, de helft van de peterselie, paprikapoeder en bouillon erdoor.
  3. Verwarm de ovengrill. Meng de crème fraîche door het paddenstoelenmengsel en schep het gerecht in de ovenschaal.
  4. Meng de rest van de peterselie met het broodkruim en de kaas en bestrooi de stroganoff ermee. Gratineer lichtbruin onder de grill. Lekker met stokbrood, pasta of rijst.

Note!

Tips: -Zet het gerecht 15-­20 minuten in de oven (200ºC) in plaats van onder de grill. - Voeg naar smaak een klein scheutje cognac of whisky toe aan dit recept.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?



Uw banner hier?