WF Nieuws
Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Kapucijners met prei, tomaat, gele paprika en noten

Kapucijners met prei, tomaat, gele paprika en noten

Wat eten wij vandaag: Kapucijners met prei, tomaat, gele paprika en noten Wat eten wij vandaag: Kapucijners met prei, tomaat, gele paprika en noten Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 2 preien
  • 2 grote tomaten
  • 2 gele paprika’s
  • 150 g gemengde noten
  • 2 potten à 685 gram jonge kapucijners
  • olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • piccalilly
  • dikke yoghurt
  • peper en zout

Instructies

  1. Snijd de prei in ringen, de tomaten en de paprika’s in stukken. Hak de noten grof. Laat de kapucijners uitlekken en spoel ze af.
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een wok of diepe koekenpan en roerbak de paprika 4 minuten. Voeg de prei toe en roerbak 2 minuten mee. Roer het kerriepoeder erdoor, bak ½ minuut en voeg dan de tomaten toe. Bak nog 5 minuten. Roer dan de kapucijners, 3-6 el piccalilly en ¾ van de noten erdoor. Warm alles goed door.
  3. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden, strooi de rest van de noten erover en geef de yoghurt erbij.

Note!

Tips: - Gebruik bruine-, witte- of kidneybonen in plaats van kapucijners. - Voor een vleesvariant kun je uitgebakken spekjes, rul gebakken gehakt of blokjes gebakken bloedworst aan de kapucijners toevoegen.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?



Uw banner hier?