WF Nieuws
Foto: Brandweer Hoorn - Post Zwaag

Stinkende sloten en dode vissen na brand Zevenhuis

ZWAAGDIJK – WEST – Na de verwoestende brand van 3 weken geleden op het industrieterrein ’t Zevenhuis in Zwaag, blijkt dat diverse sloten in en rondom Zwaagdijk-West de brand voor een dusdanige vervuiling heeft gezorgd dat de vissen het niet overleven.

Éen bewoner weet zelfs te melden dat het water enorm stonk en er veel dode vissen in het water dreven. Genoeg reden voor GroenLinks Medemblik om het college of zij deze signalen ook heeft ontvangen en of dit een zaak is voor het Hoogheemraadschap of de Omgevingsdienst.

GroenLinks wil dat het college contact het het Hoogheemraadschap gaat opnemen als het Hoogheemraadschap wel over deze sloten blijkt te gaan. Ook wil GroenLinks dat er stappen moeten worden ondernomen om de gevolgen voor de natuur weer te herstellen.

Zij vraagt zich dan ook af of er na de brand met de omwonenden is gecommuniceerd en over en een vorm van nazorg is geweest.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?