WF Nieuws

SG Westfriesland verzaakt niet in strijd om vierde plaats

HOORN – Ondanks een aantal weken van stilstand heeft de waterpoloploeg van SG Westfriesland zaterdagmiddag een prima overwinning geboekt op het fysiek hard spelende KZC uit Beverwijk. Halverwege de wedstrijd was de partij als gepeeld, 7-2, maar daarna maakte de ploeg uit Hoorn het onnodig spannend door slordig spel. De troepen van trainer/coach Ron Schoenmaker hadden de wedstrijd echter wel onder controle en trokken hem met 10-6 over de streep. 

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Ferry Hoks

SG Westfriesland begon voortvarend aan de wedstrijd en al snel prijkte er een 3-1 tussenstand op de borden wat in het tweede kwart flink werd uitgebreid. Vlot aanvalsspel en een solide verdediging stond aan de basis voor de 7-2 tussenstand halverwege de wedstrijd maar in het derde kwart kwam er een beetje de klad erin. KZC, voorlaatste in de competitie, schakelde een fysiek tandje bij terwijl SG Westfriesland grossierde in onnodige foutjes. Toch kwam de zege niet in gevaar en met de 10-6 overwinning blijft de doelstelling plaats vier in de competitie die nu goed in zicht is.

Na afloop sprak onze verslaggever met Daan Kok en Leander Kuiper, spelers van SG Westfriesland, en hun coach Ron Schoenmaker.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?