WF Nieuws

Paniek op niet legen overvolle rolcontainers in Hoorn blijkt op misverstand te rusten

HOORN – Er was even een beginnende paniek in Hoorn omdat HVC overvolle rolcontainers niet meer zou gaan legen omdat dit niet toegestaan zou zijn door HVC. De Fractie Tonnaer stelde daarom schriftelijke vragen aan het college over dit onderwerp.

In een reactie zegt het college: ,,HVC heeft hier geen regels voor. De gemeente en HVC hebben in de DVO afgesproken dat HVC alleen huisvuil meeneemt, wat op de juiste manier is aangeboden. Bij bakken (rolcontainers) geldt dat ze binnen een vastgesteld tijdstip ter lediging aan de openbare weg mogen worden aangeboden. Er staat niet in de DVO dat overvolle bakken niet zijn toegestaan en indien HVC dit wel constateert, dat HVC vervolgens vuilnis uit de overvolle bakken haalt en op straat zet. De gevallen die u in uw brief noemt zijn incidenten. De betreffende medewerkers van HVC zijn hierop aangesproken.

In twee gevallen weigerde de ophaaldienst van HVC overvolle rolcontainers te legen, hierop is het college in overleg getreden met HVC die wist te vertellen dat het hier ging om twee incidenten en dat de HVC medewerkers hier op aangesproken zijn om dit niet nogmaals te doen.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?