WF Nieuws

Hovocubo wint derby eenvoudig van FC Marlène

HOORN/HEERHUGOWAARD – Welke titel je deze wedstrijd ook geeft, confrontaties tussen FC Marlène en Hovocubo staan altijd garant voor spanning, sensatie en plezier. Zo ook in deze editie welke door honderden enthousiaste fans vrijdagavond werd bezocht in Heerhugowaard. Alle goede bedoelingen ten spijt aan de zijde van de thuisploeg, regerend landskampioen Hovocubo begin geen misstap en won redelijk eenvoudig met 2-4.

Hococubo kende een ouderwetse “pikstart” want binnen 90 seconden hadden St. Juste en Molkarai namens de regerend landskampioen de stand al naar 0-2 getild. FC Marlène krabde eens achter de oren en begon beter te spelen wat zich uitbetaalde in de aansluitende goal van international Attaibi. Toch had Hovocubo het betere van het spel en Mo Darri, belegen maar zeker nog niet versleten, liet met enkele fraaie bewegingen het publiek genieten en schoot de 1-3 binnen. I

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Ferry Hoks

n die fase kreeg FC Marlène enkele goede mogelijkheden maar Dave Stet stond als vanouds zijn doel te verdedigen. Op slag van rust leek het pleit wel beslecht toen Darri de 1-4 ruststand liet noteren. In de tweede helft deed FC Marlène er alles aan om weer in de wedstrijd te komen maar door zakelijk te spelen kwam Hovocubo niet in de problemen.

Deze tweede helft was kwalitatief wel een stuk minder dan het eerste bedrijf maar de Waardse harten begonnen weer sneller te kloppen toen Stefan Dol een wonderschone treffer maakte, 2-4. Trainer/coach Carlo van der Waals van FC Marlène probeerde met zijn ploeg nog wat te forceren door Ilias Bouzit als vijfde veldspeler te laten opdraven maar dat sorteerde geen effect en blijft Hovocubo keurig aan kop staan van de ranglijst.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Ferry Hoks

Na afloop sprak onze verslaggever achtereenvolgens met keeper Dave Stet van Hovocubo, Ilias Bouzit van FC Marlène, Mo Darri namens Hovocubo en de trainers Carlo van der Waals van FC Marlène en Sander van Dijk van Hovocubo

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?