WF Nieuws

Nog 1x vlammen voor Irene Schouten op de massastart

ANDIJK – Dit weekend worden in Heerenveen de finales van de World Cups verreden, en natuurlijk is Irene Schouten ook van de partij op de massastart. Op dit moment bezet Irene Schouten de derde plaats in de rangschikking maar er vallen deze keer dubbele punten te verdienen dus bij winst kan ze nog stijgen. 

Winst zit er niet meer in voor Irene, daarvoor staat Ivanie Blondin te ver voor, maar de tweede plaats is nog wel  haalbaar, maar dan moet Irene wel winnen en moet Nana Takagi ruim achter Irene finishen anders rest de derde plaats. Dat Irene derde staat komt omdat zij 1 wedstrijd heeft laten schieten en deze punten loopt ze nu mis.

Irene Schouten moet op de laatste dag, zondag, aan de bak als afsluiting van een lang schaatsseizoen waar ze toch met de nodige trots op terug  mag kijken, ondanks dat ze geen wereldkampioen werd op de massastart wist zij in Salt Lake City haar persoonlijk record op de 5000 meter met vele seconden te verbeteren en laten zien dat ze er helemaal bij hoort op deze afstand.

Zaterdag 7 maart
Start voorprogramma: 13.00 uur
Start wedstrijd: 14.00 uur
Verwachte eindtijd: 18.00 uur
Afstanden: 500m Dames | 500m Heren | 3.000m Dames | 5.000m Heren | 1.000m Dames | 1.000m Heren

Zondag 8 maart
Start voorprogramma: 13.00 uur
Start wedstrijd: 14.00 uur
Verwachte eindtijd: 18.00 uur
Afstanden: 1.500m Dames | 1.500m Heren | 500m Dames | 500m Heren | Mass Start Dames & Heren | Mixed Gender

De wedstrijden zijn live te volgen via nos.nl of via schaatsen.nl

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?