WF Nieuws

Het spelniveau bij bridgeclub “Gezelligheid Troef” is top

VENHUIZEN – Vergeleken met de afgelopen weken een gebruikelijke uitslag. Onze topbridgers bezette de eerste plaatsen. Zelfs het gelegenheidskoppel Ankie Kooij & Chris van Stappershoef wisten een vierde plaats te bezetten. Ook Agi Botman & Nel de Graaf waren weer terug in de top 7.

De dames Obdam & Snip moesten het echter afleggen tegen hun mannen en eindigden net onder de 50% scorers. Van uitzonderlijke topklasse waren Rudy Tensen & Guda Mastenbroek. Zij maakten 3% onder de 70% en eindigden op de eerste plaats met 67.01. Er werd weinig slem gespeeld deze middag. Alleen spel 5 O/W leende zich daarvoor.

Het echtpaar Jaap & Lida Wever gingen één down en werd ook nog gedoubleerd. -100. Wat ze op deze tafel toch nog 50% opleverden. De meeste paren lieten de anderen paren 4♠ schoppen spelen. Paar Botman & de Graaf brachten het er beter van af en behaalden op spel 5 een kleine slem +920 punten en een 100% score. Wie op OW in spel 6 overmoedig werd en over de 2♠ van NZ 3♥ bood, ging -2 en som -3 down. Wie op dit spel NZ 3♠ bood of zelfs 4♠ kon reken op een score van 100%…maar niemand bood of speelde dit uit. Paar Ank Putters & Riet Spaander bleven hangen op 2♠ en dit leverde hun 100% op.

Spel 10 leende zich ook voor een kleine en zelfs, mits slecht tegen spel van O/W, tot een grote  slem. Echter de meesten bleven hangen op 4♠ + 2. Hier was een grote slem weggelegd voor Piet Obdam & Fred Snip. Zij scoorden +3 maar hadden geen grote slem geboden.

Dat er bijna op alle spellen hetzelfde bod werd geboden geeft aan dat het spelniveau bij bridgeclub “Gezelligheid Troef” top is. Bv. Spel 11 werd door alle op N/Z 4♥ +1 gespeeld/ geboden en was in bridgetermen een dooie. Ieder krijgt dan 50%. Wie in spel 19 (3SA) mocht halen van O/W was gelukkig met het tegenspel van O/W. Want bijna allemaal gingen deze paren een slag down. Alleen het Paar Ank Putters & Riet Spaander hadden hier een topper met 3SA +2. +430 (Niet kwetsbaar) en 100%.

Volgende week nieuwe kansen. Aan melden kan. Zie onze website http://bridgeclubvenhuizen.jimdo.com/ of stuur een e-mail naar venhuizerbridgeclub@gmail.com

 


Reageer op dit onderwerp