WF Nieuws
Wethouder Caroline van de Pol tekende 30 oktober 2019, de start van het Sportakkoord Koggenland, een manifest voor een regionale aanpak aangepast sporten.

Presentatie Sportakkoord Koggenland

KOGGENLAND – Het Sportakkoord Koggenland is af! Eind 2019  is samen met 40 vertegenwoordigers van sportverenigingen en clubs een start gemaakt met het Sportakkoord Koggenland (zie foto*). Het Sportakkoord heeft als doel om te zorgen voor vitale verenigingen én mogelijk te maken dat iedereen kan sporten en bewegen.

Eind 2019 is samen met 40 vertegenwoordigers van (sport)verenigingen en clubs een start gemaakt met het Sportakkoord Koggenland. Het Sportakkoord heeft als doel om te zorgen voor vitale verenigingen en maakt het mogelijk dat iedereen kan sporten en bewegen.

Samenwerking is belangrijk voor succes

Vertegenwoordigers van (sport)verenigingen, clubs, sportlocaties, vakdocenten en maatschappelijke partijen zijn deze avond van harte welkom. Zij kunnen ook tekenen als partner van het Sportakkoord Koggenland, want om de doelen van het Sportakkoord te kunnen realiseren is samenwerking heel belangrijk.

Het Sportakkoord

Tijdens deze avond presenteert onze Sportformateur Rob van den Berg de resultaten die hij in Koggenland bij verenigingen en andere partners heeft opgehaald en verwerkt heeft tot het Koggenlands Sportakkoord. Een document waarin ook echt concrete acties in staan die alle partijen betreft van jong tot oud. Want iedereen moet mee kunnen doen én voor iedereen moet het toegevoegde waarde hebben.

Uitvoering: de Sportraad

De uitvoering van het Sportakkoord is een taak voor de Sportraad Koggenland, met de ondersteuning van een Buurtsportcoach gaan zij aan de slag. Met de beschikbare uitvoeringsgelden gaan zij zoveel mogelijk onderdelen uit het sportakkoord mogelijk maken. De Sportraad bestaat uit inwoners die zich inzetten voor een sportief Koggenland. Zij presenteren zich die avond en vertellen wat zij voor verenigingen en clubs kunnen betekenen.

Programma 1 april

19:00 uur          Aanvang en opening door wethouder Caroline van de Pol

19:15 uur          Voorstellen partijen betrokken bij Sportakkoord, Sportraad stelt zich voor

19:45 uur          Lokale voorbeelden die aansluiten bij ambities uit het Sportakkoord

20:15 uur          Korte pauze

20:30 uur          Presentatie Sportakkoord Koggenland

20:45 uur          Tekenen Sportakkoord

21:00 uur          Afsluiting door wethouder Caroline van de Pol en feestelijke toost.

Bent u erbij die avond?

Aanmelden kan via een mail naar g.doorgeest@koggenland.nl . Wij horen graag met hoeveel personen u komt en namens welke organisatie of vereniging.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?