WF Nieuws
Tijdens een feestelijke avond in de trainingsloods in Nibbixwoud werden alle medaillewinnaars in het zonnetje gezet. ((Foto: aangeleverd))

Medailleregen voor touwtrekkers in Nibbixwoud

NIBBIXWOUD – Nadat de jeugdploeg van Touwtrekvereniging Westfriesland uit Nibbixwoud zaterdag 1 februari al de zilveren medaille op het NK in Wolvega wist te behalen, was er ook succes tijdens de wereldkampioenschappen indoor touwtrekken in Letterkenny (Ierland) die van 20 tot en met 23 februari plaatsvonden.

Eerst gingen alle teams op de weegschaal, want bij touwtrekken wordt gestreden in gewichtsklasses. De sporters letten al weken op hun gewicht om het sterkste team binnen de klasse op te kunnen stellen. Donderdag en vrijdag startte het toernooi met de open clubkampioenschappen. Hier wisten Barry Schot (16) en Elroy Schot (18) uit Midwoud en Dennis Bijl (22) uit Nibbixwoud een bronzen medaille te winnen bij de mannen onder 23 jaar. Twee teams uit Taiwan pakten zilver en goud.

Een dag later vertegenwoordigden Elroy Schot en Irsa Ooijevaar (16, Nibbixwoud) Nederland in het landenteam Mix (heren en dames) onder 23 jaar. Na een zenuwslopend spannende finale was een gouden medaille het resultaat!

Het succes was compleet toen Barry, Elroy en Dennis op de laatste wedstrijddag ook nog zilver haalden met het Nederlands team onder 23 jaar.

Tijdens een feestelijke avond in de trainingsloods in Nibbixwoud werden alle medaillewinnaars in het zonnetje gezet en getrakteerd op taart. Later in het jaar worden Elroy en Irsa ook nog door de gemeente Medemblik gehuldigd, omdat zij goud behaalden.

Via mediapartner: Rodi Media

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?