WF Nieuws
(Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl )

Karter Daan Steenman begint seizoen met klinkende zege!

MARIEMBOURG/OOSTERBLOKKER – Vorig jaar bewees karter Daan Steenman al op overtuigende wijze één van de beste Senior-rijders te zijn in het NK IAME X30, zondag deed hij dat weer door de eerste ronde van het kampioenschap te winnen. Op het circuit van Mariembourg toonde de zeventienjarige rijder uit Oosterblokker in de natte finale over een superieure snelheid te beschikken. En dus waren de bloemen voor hem.  

Nee, verbaasd was hij niet over zijn superieure snelheid op de Zuid-Belgische piste. “Vorige week tijdens de collective test op dit circuit zag het er al veelbelovend uit. In de regen reed ik de eerste tijd en de tweede tijd op een droge baan. De basisafstelling van de kart was al goed, maar we zijn er nog beter uitgekomen.

Die basis had hij deels gelegd in Valencia. Daar had de toprijder van het PdB Racing Team twee weken eerder nog aan de Winter Cup meegedaan. Dat was overigens geen gemakkelijk weekeinde voor Daan. “We kregen te maken met een vastgelopen motor en in de finale stuurde iemand helaas op me in. Daardoor liep de ketting eraf. Maar het belangrijkste was dat de snelheid goed was.

Dat bewees Daan ook in Mariembourg. Tijdens de kwalificatie denderde hij naar de poleposition. Daarna werd hij in de beide heats voor de finale tweede. “Het lag onwijs dicht bij elkaar. De winnaar van de twee heats was steeds net een tikje sneller. In de regen lag de kart lekker, ik kon hem goed handelen.

Tekst loopt door onder de foto

Daan Steenman wint NK1 karting (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl )

Regen is sowieso een omstandigheid waar Daan van houdt. “Het is spectaculairder dan racen op een droge baan”, zei hij. “Je hebt weinig zicht en je kunt iets meer met je gas spelen. Daarmee kun je het verschil maken.”

Dat hoopt hij het hele seizoen te blijven doen. Vanzelfsprekend zet Daan in op de podiumplaatsen. Het liefste zou hij Nederlands kampioen worden. “Het NK is echt ons doel dit jaar; de afgelopen seizoen waren we er steeds heel dichtbij. Ik moet gewoon zorgen dat ik overal constant presteer. Een voordeel is dat mijn Falcon-kart het op elk circuit goed doet.

Behalve het NK rijdt Daan dit jaar ook het Benelux-kampioenschap en de Euro Series. Hij keek er met veel plezier naar vooruit. “Ik vind het leuk mezelf moe te maken. En karten blijft een fantastische sport. Als de rijders zo dicht bij elkaar zitten als vandaag, voelt dat extra lekker.

Daan bedankt zijn ouders, zijn opa, familie, het hele team van PdB, alle sponsoren, Ardy Broers en Meindert Deen.

Daan Steenman wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

  • Heibedrijf Steenman
  • Besseling Group
  • Salco bedrijfsdeuren
  • Groot Techniek
  • Karma Wervershoof
  • Zwart Infracare
  • Laura van der Rol-Mes
  • NIWA Motoren

Reageer op dit onderwerp