WF Nieuws
Genomineerden v.l.n.r. KNRM Medemblik, Jongens en Meisjes Gilde Nibbixwoud en Speeltuin Neshof uit Onderdijk

Drie Medemblikse organisaties genomineerd voor Nationale Vrijwilligersprijs

MEDEMBLIK – JoMeGiNi uit Nibbixwoud, Speeltuinvereniging Neshof uit Onderdijk en KNRM Medemblik zijn genomineerd voor de Publieksprijs van De Nationale Vrijwilligersprijzen. In totaal zijn er 114 Nederlandse initiatieven genomineerd. De genomineerde initiatieven kunnen een publieksprijs van € 2.500 winnen door zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Stemmen kan nog tot en met 28 maart via: www.vrijwilligersprijzen.nl

Juryprijs

Vorig jaar won JoMeGiNi (Jongens en Meisjes Gilde Nibbixwoud) de Vrijwilligersprijs Medemblik, die Vrijwilligerspunt organiseerde in opdracht van onze gemeente. Maar nu is JoMeGiNi ook nog eens één van de 12 genomineerden voor de Nationale Vrijwilligersprijs 2020! Zij zullen zichzelf op 28 maart presenteren voor de vakjury.

Succesvol

De vakjury beoordeelt de projecten en initiatieven onder andere op hoe succesvol zij zijn in het vinden van vrijwilligers. Volgens Eline Visser, secretaris van JoMeGiNi zit dat wel goed: “De meeste van onze vrijwilligers hebben namelijk vroeger zelf als kind bij onze vereniging gezeten. Als kind mag je tot en met de eerste klas (dus rond het 13de levensjaar) bij ons op de vereniging blijven, na deze periode proberen wij om contact te houden met hen. Zodra ze 16 worden benaderen wij ze of ze interesse hebben om vrijwilliger te worden. Hun tijd bij JoMeGiNi staat dan nog vers in het geheugen. Onze vrijwilligers hebben veel invloed op hun eigen werkzaamheden. Dat en de eigen positieve herinneringen zorgen ervoor dat we zelfs een wachtrij hebben met vrijwilligers!”

Met deze nominatie maakt JoMeGiNi kans op een prijs van € 6.000. Op 28 maart kiest de vakjury, die bestaat uit onder andere VNG-voorzitter Jan van Zanen en minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink, de winnaar.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?