WF Nieuws

Voedselbank Westfriesland: “Aantal cliënten blijft stabiel”

WESTFRIESLAND – Tegen de landelijke trend in blijft bij de Voedselbank Westfriesland het aantal cliënten stabiel en zien zijn geen toename van het aantal aanmeldingen, dit in tegenstelling bij de rest in Nederland waar in 2019 ruim 13.000 mensen meer een beroep deden op de voedselbank dan in 2018.

Was 5 jaar geleden nog maar 5% van de cliënten van de voedselbanken in Nederland langer dan 3 jaar afhankelijk van voedselpakketten, in 2019 was dat al 15%. In totaal deden in 2019 landelijk 150.000 mensen een beroep op de voedselbank.

De meeste mensen komen bij de voedselbank terecht als zij in de schuldsanering komen, zodra zij daar weer uit zijn stopt in theorie dan ook weer de voedselhulp, maar de voedselbanken zijn vrij om zelf te besluiten of iemand nog langer hulp nodig heeft.

Verreweg de grootste veroorzaker van de toegenomen stroom aan cliënten bij de voedselbanken zijn de sterk gestegen belastingen en de niet mee stijgende koopkracht. De loonsverhoging die je aan het begin van het jaar hebt gekregen is amper voldoende om de inflatie op te vangen.


Reageer op dit onderwerp