WF Nieuws
Westfriesland, straks het windpark van Nederland

NEE, tegen Windturbines op minder dan 600 van woningen in Koggenland

KOGGENLAND – De gemeenteraad van Koggenland liet een duidelijke NEE richting de provincie horen over de plannen om de minimale grens van 600 meter vrij te laten voor de bouw van windturbines. De provincie laat plannen maken om 100 tot misschien wel 175 windturbines in Westfriesland te gaan plaatsen en daarvoor is de grens van 600 meter tussen de windturbines en de bebouwing niet langer meer heilig.

De VVD kwam maandagavond met een motie die opriep om stelling te nemen tegen het opheffen van de 600 meter grens, de motie viel in goede aarde bij de rest van de partijen want de motie werd unaniem aangenomen. De motie zelf was al ondertekend door de VVD, het CDA en WK, maar ook de oppositiepartijen van Koggenland onderschreven de motie.

Ook het college van Koggenland liet weten dat zij volledig achter deze motie staat, liet wethouder Caroline van de Pol weten tijdens de raadsvergadering.

Hoever dit consequenties gaat krijgen voor de Regionale Energie Strategie is nog afwachten, de echte discussie over de RES moet nog plaatsvinden.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?