WF Nieuws

College Hoorn: “Nog te vroeg om uitspraken te doen over 250 woningen op bedrijventerrein Gildenweg”

BLOKKER – De gemeente vind het nog te vroeg om uitspraken te doen over het bedrijventerrein Gildenweg en over de mogelijke komst van 250 woningen op dit bedrijventerrein. Op vragen van de Fractie Tonnaer, VVD Hoorn en Sociaal Hoorn, die het wenselijk vinden dat het bedrijventerrein op termijn gaat worden getransformeerd naar een woonwijk met 250 woningen, zegt het college: ,,Wij delen uw mening dat de Gildenweg geen ideale locatie zou zijn om een nieuw bedrijventerrein te realiseren.

Kostbare operatie

Het verplaatsen van het bedrijventerrein gaat een zeer kostbare operatie worden voor de bedrijven en de gemeente Hoorn, en is op de korte termijn ook geen oplossing. Bij het uitfaseren van het bedrijventerrein moet Hoorn ook rekening houden met de terugverdientijd van investeringen die bedrijven hebben gedaan.  Het college zegt hierover: ,,Wij willen de komende tijd wel onderzoeken of, en zo ja, welke toekomstscenario’s denkbaar en haalbaar zijn. Los daarvan is dit inderdaad een gunstige locatie, die zeker potentie heeft om een andere invulling dan een bedrijventerrein te krijgen. Wonen kan dan zeker een optie zijn, maar nu is het echt nog te vroeg om daar uitspraken over te doen.

Wel bespreekt het college binnenkort een voorstel waarin budget en subsidie gevraagd wordt om een rapport op te stellen over het huidige functioneren en de toekomstperspectief van Gildenweg.

Verkeersoverlast

De gemeente Drechterland is bezig met het bedrijf Pyxis Logistics Transmissions, dat gevestigd is tegenover de Zuiderdracht, om de overlast die het bedrijf veroorzaakt met hun vrachtwagens op te lossen. En Drechterland wil de Zuiderdracht verboden voor vrachtwagens gaan maken zodat het doorgaand vrachtverkeer uit Oosterblokker geweerd gaat worden. Door deze maatregel zal naar verwachting de hinder die het vrachtverkeer veroorzaakt gehalveerd gaan worden.


Reageer op dit onderwerp