WF Nieuws

Kwartfinales districtsbeker voor zaalvoetballers Nieuweboer

WERVERSHOOF – Afgelopen vrijdag speelde Nieuweboer, zelf uitkomend in Hoofdklasse A, voor de beker tegen VV De Dreef uit Utrecht. De Dreef is momenteel na 15 wedstrijden met 5 verliespunten en een doelsaldo van + 50 koploper in Hoofdklasse B.

Eerder op de dag melde Thijs Schouten zich ziek af en werd deze wedstrijd vervangen door Joris Schouten. Mede door de ca. 30 toeschouwers uit Utrecht was de Dars hal aan beide zijde met ca.100 toeschouwers redelijk gevuld. Na even aftasten kwam de wedstrijd los en gaf de goed leidende scheidsrechter Visser in de 7e minuut de 1e tijdstraf aan De Dreef. In de overtal scoorde Sven Deen de openingstreffer.

Even later kwam De Dreef na een goede individuele actie over de as van het veld op gelijke hoogte. De Dreef zocht de aanval en in de omschakeling scoorde Lex Bakker op aangeven van Raymon Koning en 2 minuten later Raymon Koning op aangeven van Sven Deen. Nadat De Dreef de achterstand verkleinde tot 3-2 eindigde een aanval in de handen van de in deze wedstrijd nagenoeg onpasseerbare keeper Jeffrey Groot.

De aangooi van Jeffrey Groot op de diepgaande Raymon Koning was perfect en Raymon bouwde de voorsprong uit naar 4-2. In de laatste minuten van de 1e helft kregen achtereenvolgens Joris Schouten en Sven Deen beiden na een overtreding een 2 minuten tijdstraf. De Dreef kwam in beide gevallen niet tot scoren.

Na de wissel een 2e tijdstraf en rode kaart voor een speler van De Dreef. In de 5 minuten overtal bracht Sven Deen de tussenstand op 5-2 en even later zette Lex Bakker een wederom goede aangooi van keeper Jeffrey Groot om in de 6e treffer.

De volgende aanval van De Dreef werd onreglementair onderbroken door Sven Deen en leverde Deen zijn 2e gele kaart op die omgezet werd in een rode kaart. In de overtal scoorde eerst Lex Bakker voordat De Dreef scoorde. Met nog 5 minuten te spelen vergrootte Thomas Buis en wederom Lex Bakker de voorsprong tot 9-3 alvorens De Dreef in de laatste minuut de eindstand op 9-4 bracht.

Deze door de 2 aanvallende ploegen zeer aantrekkelijke wedstrijd geeft Nieuweboer vertrouwen voor de laatste 7 competitiewedstrijden waarin een plaats in de nacompetitie voor promotie kan worden bereikt.

Komende vrijdag 6 maart komt nummer 3 DWOW uit Wieringenwerf naar de Dars, wedstrijd om 21.05. Maandag 9 maart speelt Nieuweboer in Beverwijk tegen Demi Sport.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?