WF Nieuws
archief foto

Irene Schouten wint ook op nieuwe schoenen de marathons

ANDIJK/LEEUWARDEN – Nu het seizoen voor de langebaanschaatsers er zo goed als op zit kan Irene zich weer richten op de marathons, en wel de finale van de KPN Marathon Cup die zaterdagavond in Leeuwarden werd verreden.

De wedstrijd over 80 ronden werd er 1 van ontsnappingen die allemaal op mislukken uitdraaiden. Vijf ronden voor het einde begon Carien Kleibeuker zoals vanouds zich te melden aan de kop van het peloton en schroefde het tempo flink omhoog, in haar kielzog o.a. Irene en Kelly Schouten.

Toen de laatste ronde aanbrak zetten Irene Schouten direct de sprint in en kreeg Manon Kamminga achter zich aan, maar wat ze ook deed en probeerde, ze kon Irene niet meer achterhalen. Achter Irene kwam Manon Kamminga als de nr. 2 over de finish voor Marijke Groenewoud, maar omdat zij Imke Vormeer ten val bracht kreeg zij de rode kaart waardoor Iris van der Stelt alsnog naar het podium mocht om de bronzen plak in ontvangst te nemen.

Kelly Schouten kwam als vierde over de finish, Janet Beers uit Hoogkarspel als de nr. 11, Dieuwertje van Kalken uit Hem als de nr. 20, Lisanne Buurman als de nr. 30, Beau Wagemaker als de nr. 32, En tot slot Bente Kerkhoff uit Oostwoud als de nr. 45.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Kampioen over 14 marathons is Imke Vormeer geworden met als nummer twee Kelly Schouten uit Zwaagdijk voor Manon Kamminga. Beau Wagemaker eindigt in de eindstand op plaats 9 en Irene Schouten die maar 5 marathons heeft meegedaan en 4 van de 5 heeft gewonnen, op plaats 11,


Reageer op dit onderwerp