WF Nieuws
foto aangeleverd

Hoornse kampioenen in het zonnetje gezet

HOORN – Vrijdag 28 februari heeft wethouder Kholoud al Mobayed aan boogschutter Tommy Lobs twee oorkondes uitgereikt voor zijn sportieve prestaties van 2018 en 2019. Inlineskater Sophie Oud ontving twee sportpenningen voor haar kampioenschappen van vorig jaar.

Tommy Lobs is in zowel 2018 als 2019 Nederlands kampioen 3D boogschieten geworden. Voor beide kampioenschappen kreeg hij een oorkonde. Sophie Oud heeft in 2019 twee keer op de hoogste trede gestaan van het Nederlands Kampioenschap G-skaten. Ook won zij een gouden medaille op de aflossing tijdens de Special Olympics in Abu Dhabi. Voor deze prestaties kreeg Sophie een bronzen en een gouden sportpenning.

Unieke prestatie

Wethouder Al Mobayed is trots op de prestaties van de sporters: ‘Het is ongelooflijk knap dat deze Hoornse sporters meerdere keren kampioen zijn geworden. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden voor deze unieke prestatie.’

Sportpenningen en oorkondes

De gemeente reikt aan (aangepast) sporters vanaf 18 jaar een sportpenning uit bij het behalen van een Nederlands, Europees, Wereld- of Olympisch of Paralympisch Kampioenschap. (Aangepast) sporters tot 18 jaar die dezelfde prestatie leveren, ontvangen een oorkonde. Lees meer over de voorwaarden op de pagina Sportonderscheidingen.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?