WF Nieuws

Hovocubo naar bekerfinale

ZWAAG – Met een 3-1 overwinning viel niets af te dingen in de halve finale van de Nationale Zaalvoetbalbeker. De Amsterdamse Sportvereniging Lebo werd in eigen huis over de knie gelegd door de naar prijzen lonkende spelers van Hovocubo die in de finale op Goede Vrijdag 10 april BE’79 op hun pad treft, een ploeg uit de Eerste Divisie.

Beide ploegen kenden een niet geheel volledige selectie want aan Hoornse zijde ontbrak Amir Molkarai wegens een schorsing terwijl bij ASV/Lebo Noureddine Oulad Ben Youssef met een enkelblessure  lijdzaam moest toekijken. De openingsfase was meteen smullen geblazen voor de liefhebbers want de Amsterdammers kwamen op een 0-1 voorsprong dankzij een prima goal van Rachad Mahdi. Het duurde echter niet lang of de gelijkmaker kwam van de voet van Mats Velseboer, 1-1.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Ferry Hoks

Vanaf dat moment ontspon zich een echte bekerstrijd waarbij beide ploegen veel druk op de bal en tegenstander uitoefende. Over en weer ontstonden er kansen maar beide ploegen kunnen terugvallen op hun uitstekende keeper. Zeven minuten voor de pauze kwam de thuisploeg op een voorsprong toen Abdessamad Attahiri de bal in de touwen joeg, 2-1.

Hovocubo had in deze eerste helft een grotere voorsprong kunnen nemen maar zowel een inzet van Faisel Mellah als van Said Bouzambou spatte in schoonheid uiteen op het houtwerk. Na de rust begon ASV/Lebo voortvarend maar hard aan het tweede bedrijf. Meerdere malen werd er stevig ingegrepen door de hoofdstedelingen waarbij enkele overtredingen niet bestraft werden daar waar een kaartje best wel getrokken had kunnen worden.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Ferry Hoks
Foto: Ferry Hoks

Mats Velseboer, strek en solide spelend, schoot Hovocubo naar een 3-1 voorsprong en de tijd werd de grootste vijand, vooral voor de bezoekers. Inmiddels hadden de arbiters nu wel enkele spelers bestraft en speelde ASV/Lebo in de slotfase powerplay door de keeper eraf te halen en Amin Nyali als vijfde veldspeler te laten acteren. Verschillende goede kansen ontstonden maar Dave Stet, de altijd koele doelman van Hovocubo, wist met enkele fraaie reddingen de aansluiting te voorkomen.

In de laatste minuut creëerde ASV/Lebo nog twee goede kansen maar de stand veranderde niet en door deze 3-1 overwinning staat Hovocubo in de finale van het bekertoernooi. De tegenstander zal BE’79 zijn uit Berkel-Enschot, een team uit de Eerste Divisie B, die competitiegenoot ZVV Ede versloeg met 5-0. Plaats van handeling zal het Topsportcentrum in Rotterdam zijn waar op Goede Vrijdag 10 april beide ploegen de finale spelen. Voorafgaande aan de mannen finale spelen de vrouwen van Feyenoord Futsal tegen Drachter Boys.

Na afloop sprak onze verslaggever met Mats Velseboer, maker van twee van de drie Hoornse doelpunten, Zaid el Morabiti, trainer/coach van ASV/Lebo en Sander van Dijk, de coach van Hovocubo.

 

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?