WF Nieuws

Straatnamen nieuwe woonwijken Medemblik vernoemd naar (lokale) verzetshelden

MEDEMBLIK – Een motie vreemd aan de dag van het CDA waarin werd opgeroepen om de straten van nieuwe woonwijken te vernoemen naar (lokale) verzetshelden en/of bemanningsleden van neergestorte vliegtuigen in de gemeente Medemblik is met 26 stemmen voor en 1 stem tegen (GroenLinks) aangenomen.

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam, tijdens deze oorlog waren de lokale verzetsstrijders van zeer groot belang, ook in de gemeente Medemblik waren diverse verzetsstrijders die de Duitsers het vuur aan de schenen legden en vele aanslagen pleegden.

Om deze groep mensen te eren en voor altijd te herinneren worden in de nieuw aan te leggen woonwijken in de gemeente Medemblik de straten vernoemd naar deze verzetshelden. Maar ook is de kans aanwezig dat een straat gaat worden vernoemd naar bemanningsleden van neergestorte bommenwerpers, zoals die bij Midwoud.

Als enige stemde GroenLinks tegen, fractievoorzitter Ria Manshanden zei in een reactie dat er in de motie geen aandacht werd gegeven voor de vrouwen quota, en kon daarom niet voorstemmen.

Of de nieuwe woonwijk Schepenwijk II ook al straatnamen gaat krijgen die zijn vernoemd naar deze verzetshelden is nog onduidelijk VVD voorman Mark Raat vond het een goed idee om deze straten te vernoemen naar de velden waarop de voormalige weeshuisgronden liggen.


Reageer op dit onderwerp