WF Nieuws
Foto: Bert Putters

Piet Langedijk & Tiny Langedijk beste paar bij Bridgeclub“Gezelligheid Troef”

VENHUIZEN – De uitslag was donderdagmiddag verrassend. De bridge-uitslag van “Gezelligheid Troef” zag er heel anders uit dan de laatste weken. Aan kop nu weer Piet en Tiny Langedijk die 66,37% scoorden. Opnieuw geen gebruikelijke nummer 1. Wel een 2e plaats voor Rudy Tensen en Guda Mastenbroek. 63,69%.

Maar opvallend de opnieuw nu derde plaats voor Gerard Groot en Chris Stappershoef. 61,61%. Opmerkelijk de 4e plek voor Piet Tensen & Bert Putters. 59,23%. Opmerkelijke hogere plaats voor Rens de Vries & Tiny Hoogland. Zij moesten tegen Het koppel Groot& Stappershoef 3 keer een nul incasseren. Op deze tafel haalde zij slechts 14,29%. Wat hun gemiddelde gelijk omlaag haalden. Maar toch wisten zij toch 12e plaats te behalen.

De laatste plek was voor het gelegenheidskoppel Elly de Jong & Bets Ruyter, die na een lange afwezigheid ook weer probeerde mee te bridgen. “Zij moest erkennen dat het op een club anders is dan thuis bridgen”. Zo vertelde zij na afloop. Er leenden zich meer spellen voor een slem. Agi Botman & Nel de Graaf probeerden dit met spel 4, maar met hun gedoubleerde 6 Sans tegen het paar Marri Bellaar & Arie van Geest, moesten zij een downslag incasseren. Een 4 ♥was een beter bod geweest.

De meeste teams scoorden contract, scoorden zij +2 tegen Piet Tensen & Bert Putters, Dit leverden hen 100% scoren op, maar geen slemcontract en slempunten. Wie spel 13 en 14 op 6♥uitkwamen en contract behaalden, zijn er wel slempunten weggelegd. De paren Tensen & Mastenbroek (13) OW en Piet en Tiny Langedijk (14) OW deden dit wel.

Alle anderen paren bleven bij spel 13 steken op 4♥ respectievelijk +3 of +2. Eén paar, Rens de Vries & Tiny Hoogland, boden 3 Sans en met een +4 maakten zij grote slem, echter boden zij dit niet uit, maar dit leverden hen 85,17% op. Bij spel 14 werd er hoofdzakelijk 4♥ en ook 3 Sans geboden het laatste leverde slechts weinig punten op. Als er gelijkwaardig wordt geboden, wordt er goed en op hoog niveau gespeeld bij de bridgeclub in Venhuizen. Een compliment aan alle teams.

Volgende week weer nieuwe kansen. Wij starten weer elke donderdag om 13:30 uur. U bent van harte welkom bij Bridgeclub “Gezelligheid Troef”. Zie ook onze website. https://bridgeclubvenhuizen.jimdofree.com

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?