WF Nieuws
Foto Skills Finalisten West-Friesland (dit betreft de finalisten uit de regio West-Friesland). Van links naar rechts: Robin, Stijn, Barry en Merijn. (Foto: Rob Duin)

Opmeerder Stijn Appel strijdt om de Nederlandse titel schilder

OPMEER – Dertien studenten van het Horizon College zijn gekwalificeerd voor de landelijke finales van Skills Heroes. Dit zijn nationale vakwedstrijden voor mbo-studenten. De finales worden van 4 t/m 6 maart gehouden in Leeuwarden.

Van de opleidingen Verzorgende IG, Verpleegkundige, Gastheer/Gastvrouw, Bouwtimmerman, Sanitaire- en Verwarmingstechnicus, Metselaar, Kapper, Schilder, Kok, Verkoopspecialist, Junior Accountmanager, Applicatie- en Mediaontwikkelaar en Facilitair Dienstverlener strijden studenten van het Horizon College om de nationale titels. Per opleiding doen circa 8 mbo-studenten mee aan de landelijke finale van Skills Heroes. De studenten die zich nu gekwalificeerd hebben behoren tot de nationale top in hun vakgebied.

Europees Kampioenschap in Oostenrijk
Bij het behalen van het Nederlands kampioenschap kunnen studenten van het Horizon College afgevaardigd worden naar EuroSkills, het Europees Kampioenschap in Oostenrijk. Die afvaardiging verschilt per opleiding.

Excellentie bevorderen
De Skills-wedstrijden zijn door het ministerie van OCW aangewezen om excellentie in het mbo-onderwijs te bevorderen. Het Horizon College, met vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend, vindt het belangrijk dat mbo-studenten het beste uit zichzelf kunnen halen. De wedstrijden maken dan ook deel uit van het excellentieprogramma van de school.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?