WF Nieuws
Foto aangeleverd

Belevingsgerichte zorg bij Omring door Qwiek Up

WERVERSHOOF – Sinds kort beschikt Omring over de Qwiek Up. De Qwiek Up is een verrijdbare beamer, waarmee je beelden kunt projecten op plafond of wand, en muziek kunt afspelen. De Qwiek Up is een zorgondersteunend product speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie. Het product kan beelden projecteren op het plafond of op de muur, in combinatie met rustgevende muziek.

Omringlocatie Sint Jozef in Wervershoof heeft de Qwiek Up sinds een maand in gebruik. Verzorgende Monique Petersen is heel enthousiast: “Het kan cliënten op verschillende manieren prikkels geven door middel van een audiovisuele beleving in bijvoorbeeld de eigen kamer. Maar ook is het in te zetten in onze zaal, huiskamers en bij de dagbesteding.

De Qwiek Up is erop gericht om cliënten enerzijds mentaal te activeren, maar anderzijds ook juist te laten ontspannen wanneer de situatie hier om vraagt. Er zijn zoveel mogelijkheden! Familie van cliënten kunnen een usb stick met foto’s van vroeger voor hun familielid maken en die kunnen wij dan gebruiken om hen te laten zien!”

Reageer op dit onderwerp