
Ingrediënten
- 500 g half-om-half gehakt
- 1 ei, losgeklopt
- 2 beschuiten, verkruimeld
- 1 el cajunkruiden of
- 1 el gehaktkruiden
- 50 g boter
- 1 kg kruimige aardappel, in stukken
- 750 g spruitjes, schoongemaakt
- 150 ml melk
- 1 el mosterd
Instructies
- Meng het gehakt met het ei, de beschuitkruimels en cajunkruiden en breng op smaak met zout en peper. Draai er met vochtige handen 4 ballen van.
- Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak hierin de gehaktballen 3 minuten rondom goudbruin op een hoge stand. Zet de warmtebron vervolgens op een lage stand en bak de gehaktballen in circa 20 minuten gaar. Keer halverwege.
- Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de spruitjes toe.
- Giet de aardappels met de spruitjes af en stamp tot een grove stamppot. Voeg de melk en rest van de boter toe en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de mosterd en 50 ml water toe aan de gehaktballen en kook circa 2 minuten in tot een jus. Serveer de spruitjesstamppot met de gehaktballen en de jus.
Tips?
Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.
Reageer op dit onderwerp