WF Nieuws

Medemblik neemt maatregelen bij homo-ontmoetingsplaats A7

BENNINGBROEK – Om de overlast van de homo-ontmoetingsplaats langs de A7 ter  hoogte van Benningbroek aan te pakken heeft de gemeente Medemblik besloten om daar hekken te gaan plaatsen.

Kim Duin-Oosterman woont met haar gezin aan de stationsbuurt in Benningbroek en dacht daar haar droomhuis te hebben gevonden. Totdat ze begin februari 2019 te maken krijgen met vrijpartijen van mannen achter hun woning.

“Er komen allemaal mannen bij elkaar en die zijn elkaar aan het afwerken. Mijn kinderen zien het vanuit hun slaapkamer”, aldus Kim die een half jaar gelden de woning kocht. Dag en nacht ontmoeten homoseksuele mannen elkaar ter hoogte van Texaco Broerdijk, achter de geluidsmuur aan de A7 bij Benningbroek.

Sindsdien is er veel te doen geweest rondom de plek. Partijen lijken naar elkaar te wijzen voor het oplossen van het probleem. De gemeente kan niets doen omdat de grond van Rijkswaterstaat is. Rijkswaterstaat geeft aan er niet te handhaven omdat ‘dit niet in hun takenpakket zit’.

De politie heeft Kim daarom gevraagd een ‘hard dossier’ op te bouwen. Zij kunnen alleen handhaven als ze een melding binnen krijgen. Hoe meer meldingen Kim doet, hoe meer de politie er iets aan kan doen. Kim vertelt dat ‘de drukte’ inmiddels wel is afgenomen, maar nog niet is gestopt. “Ze zijn er nog steeds.”

Groot hek

Om het probleem op te lossen heeft de gemeente Medemblik nu besloten om hekken te gaan plaatsen zodat de zicht op de homo-ontmoetingsplaats weg is. Woordvoerster Silvia Hania van de gemeente Medemblik zegt in een reactie tegen Medemblik Actueel: ,,We gaan een hekwerk met anti-zichtdoek plaatsen, dit zorgt ervoor dat de omwonenden geen of beduidend minder zicht hebben op de ontmoetingsplek.


Reageer op dit onderwerp