WF Nieuws
Foto: Brandweer Hoorn - Post Zwaag

Brokstukken brand Moso in uw tuin? U kunt dit gewoon opruimen

ZWAAG – In de omgeving zijn geen schadelijke stoffen op de grond terecht gekomen. Asbest is uitgesloten. De panden zijn recent gerealiseerd. Wel kunnen er brokstukken bitumen liggen maar ook andere bouwproducten zoals piepschuim en isolatiematerialen. Dat is ongevaarlijk volgens de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Mochten er materialen in uw weiland of tuin liggen, dan kunt u ze zelf opruimen. De Veiligheidsregio Noord- Holland Noord adviseert u daarbij werkhandschoenen aan te doen. De materialen kunt u in de grijze bak doen.

Wel is het advies gegeven om eventuele roetneerslag op speeltoestellen, auto’s en tuinmeubilair met warm water en zeep te verwijderen. Is er zichtbare roetvervuiling in de zandbak in uw tuin, verwijdert u dan de toplaag van het zand en vervang dat door schoon zand.

Volkstuinen

Zit er roet op de groenten? Eet die dan niet en gooi ze weg in de grijze bak. Gewassen die geteeld worden in kassen waarvan de ramen dicht stonden kunt u gewoon eten.

Veel medeleven voor gedupeerde ondernemers

Vanuit heel West-Friesland komt er veel medeleven voor de gedupeerde ondernemers van Moso en Defrancq. Beide bedrijven zijn zwaar getroffen door de verwoestende brand en beide bedrijven komen vandaag bijeen om met het personeel te overleggen hoe verder te gaan.

Een werknemer van van Defrancq vertelde tegen Hoorn Actueel dat hij heeft staan te janken als een klein kind, ,,Zo’n mooi bedrijf, we zaten er pas, en nu is er niets meer van over, ik heb de hele avond gejankt van ellende.”

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?