WF Nieuws
Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Romige spekjespasta met andijviesalade

Romige spekjespasta met andijviesalade

Wat eten wij vandaag: Romige spekjespasta met andijviesalade Wat eten wij vandaag: Romige spekjespasta met andijviesalade Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 300 g volkoren penne
  • 200 g ontbijtspekblokjes
  • 2 theel. tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 200 ml kookroom
  • 200 g andijvie, gedroogd, gewassen, voor de salade
  • 1 appel, in dunne schijfjes, voor de salade
  • 2 eetl. blanke rozijnen, voor de salade
  • 1 rode ui, in dunne ringen, voor de salade
  • 100 g oude kaas, in blokjes, voor de salade
  • 2 eetl. mosterddressing, voor de salade

Instructies

  1. Kook de penne beetgaar en giet af.
  2. Bak intussen de spekblokjes in een droge, hete koekenpan in circa 5 minuten uit op een lage stand. Voeg de tijm, laurier en room toe en laat een paar minuten zachtjes koken.
  3. Scheur of snijd het andijvieblad grof voor de salade. Schep de andijvie in een kom goed om met de appel, rozijnen, ui, kaas en dressing.
  4. Giet de pasta af, schep door de saus en serveer met de andijviesalade.

Reageer op dit onderwerp