Weerbericht West-Friesland: regen overdag, vanavond droog en opklaringen

WEST-FRIESLAND – Een warmtefront behorend bij een sturend laag nabij IJsland passeert van west naar oost het land. Het aandachtsgebied komt derhalve in de warme sector terecht. Een koufront met een bijbehorende storing bereikt aan het eind van de middag het westen en verlaat in de loop van de avond het oosten. Dit koufront wordt kort gevolgd door een nieuwe storing. Vrijdag passeert een doorstroomde storing, vrijdagavond bereikt de neerslag van een volgend warmtefront het noordwesten.

De middagtemperatuur loopt op naar 9 graden en daalt naar 4 graden in de nacht naar vrijdag. Vrijdag is het zo goed als droog, mogelijk dat er ’s avonds een enkel spatje regen gaat vallen, wel zijn er flinke windvlagen tot 70km/u. Overdag 8 graden, in de nacht naar zaterdag daalt het kwik vrijwel niet.

Zaterdag is het weer eens een vrij onstuimige dag, veel wind, boven open veld en water is een stormachtige wind mogelijk, deze kan zelfs even kort stormkracht aannemen 8 á 9Bft. De middagtemperatuur komt ruim boven de 10 graden te liggen.  Ook valt er wat neerslag maar niet in grote hoeveelheid. Storm Ellen blijft op afstand en zal vooral de Britse Eilanden gaan treffen.

Zondag valt er wel meer regen, tot lokaal 18mm, de wind is vrij krachtig tot krachtig en waait uit het westen. Overdag 9 graden, in de nacht naar maandag dalend naar 4 graden

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.