WF Nieuws

De vrouw verblijft nu tijdelijk samen met haar hondje met haar auto op een parkeerplaats bij de sporthal in Zwaag

Vrouw woont al 2 maanden samen met hondje in haar auto op parkeerplaats in Zwaag

ZWAAG – Je dacht dat je dit soort taferelen enkel in Amerika te zien krijgt, mensen die wonen in hun auto, maar helaas gaat dit ook in Zwaag op. Daar woont een jonge vrouw al 2 maanden samen met haar hondje en een kleine auto op een parkeerterrein .

Omdat de vrouw een hondje heeft kan ze niet terecht bij de nachtopvang van het Leger des Heils.  Communicatiemedewerkster Jara Hof van de gemeente Hoorn zegt in een eerste reactie tegen Hoorn Actueel dat 1. Hoorn contact met de vrouw heeft en dat ze druk bezig zijn om samen met haar te kijken naar de best passende oplossing. Een paar stappen moet de vrouw daarvoor zelf zetten, maar dat kan soms moeilijk zijn als je al veel tegenslag hebt gehad.

,,Haar hondje zou tijdelijk in het dierenasiel in Hoorn moeten worden opgevangen, dan kan zij zolang terecht bij de nachtopvang van het Leger des Heils in Hoorn. Handhaving houdt ondertussen wel een oogje in het zeil dat haar en haar hondje niets overkomt en ook wethouder Broersma wordt nauw op de hoogte gehouden van haar situatie,” vertelt Jara Hof verder.

Ondertussen krijgt de vrouw van de buurt 2x per dag een maaltijd aangeboden en ook kan ze gebruik maken van het sanitair en douches van de naastgelegen sporthal.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp