WF Nieuws

Missie geslaagd: handhaving en kampioenspoule voor SEW

NIBBIXWOUD/TWELLO – “Oh ik ben zo blij ! Ik ben nu twee jaar bij SEW en heb steeds degradatiehandbal gespeeld en nu naar de kampioenspoule, geweldig!” waren de eerste woorden van Joyce Wagemaker, opbouwspeelster bij Westfriesland/SEW na afloop van de laatste reguliere competitiewedstrijd  tegen Voorwaarts uit Twello. Als een van de dragende speelster had zij een groot aandeel in de 19-22 zege in De Gelderse Vallei waardoor de dames uit Nibbixwoud gehandhaafd zijn voor de hoogste afdeling en nu in een tweeluik mogen spelen tegen Quintus in de kampioenspoule. 

In een afgeladen sporthal Jachtlust in Twello kwam Westfriesland/SEW furieus uit de startblokken. Met razendsnelle breaks, prima cirkelspel en een haast ondoordringbare verdediging dicteerde de Westfriese dames de eerste helft en prijkte er halverwege het eerste bedrijf al een 1-7 tussenstand op de borden.

Tekst loopt door onder de foto

De ruim 100 meegereisde supporters van SEW waren uitgelaten aan het joelen op de tribunes terwijl Voorwaarts krampachtig probeerde grip op het opportune spel te krijgen van SEW. De ruststand werd 4-13 en leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn.

Tekst loopt door onder de foto

Toch in de tweede helft kwam er een behoorlijk verval in het spel van SEW. Voorwaarts hanteerde een 5-1 verdediging en in plaats van dat er tempo gespeeld werd door SEW coachte Arthur Langedijk op meer rust in het spel waardoor Voorwaarts terug kwam in de wedstrijd.

Tekst loopt door onder de foto

De buffer die opgebouwd was in de eerste helft verdampte langzaam maar mede dank zij goed cirkelspel van Noordermeer en interventies van Blaauw bleef het gaatje voldoende om een 19-22 zege uit het vuur te slepen en zich te plaatsen voor de kampioenspoule van de nacompetitie waarbij SEW het in de eerste ronde Quintus op haar pad treft.

Na afloop sprak onze verslaggever met keepster Alyssa Vriend en speelster Joyce Wagemaker van Westfriesland/SEW en hun trainer/coach Arthur Langedijk.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp