WF Nieuws

Veerhuys onvoldoende bij de les, hard onderuit tegen FC Eindhoven

HOORN – De zaalvoetballers van ’t Veerhuys uit Hoorn hebben vrijdagavond in eigen huis een lesje in effectiviteit gekregen van meervoudig landskampioen FC Eindhoven. In een stevige doch sportieve wedstrijd benutte de ploeg van coach Antoine Gooyers onvoldoende de gecreëerde kansen en lieten daarmee de kans liggen om sportieve revanche te nemen, 2-6.

Twee maal eerder speelde de jonge garde uit Hoorn tegen FC Eindhoven, eenmaal voor de competitie en eenmaal in het bekertoernooi. Beide keren moesten ze het onderspit delven maar deden toen lang mee.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Ferry Hoks

Sportieve revanche stond er dus met hoofdletters geschreven op het magneetbordje van de Hoornse oefenmeester maar  een zeer matige start in de eerste helft deed die goede voornemens al snel in de prullenbak verdwijnen.

Binnen tien minuten was de tussenstand al 0-3 voor de Brabander toen Younes Daari vlak voor de rust de 1-3 liet noteren. Na de pauze kwam ’t Veerhuys beter voor de dag maar zag verschillende kansen gekeerd worden door Manuel Kuijk, de doelman van FC Eindhoven die ook eerste keus is bij het Nationaal Zaalvoetbalteam.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Ferry Hoks

Nee, de Hoornaren hadden het niet op deze avond en moesten lijdzaam toestaan dat deze wedstrijd verloren werd met de duidelijke cijfers van 2-6 en zal het de blik moeten richten op de directe concurrenten om niet in de problemen te komen aan het einden van de competitie.

Na afloop sprak onze verslaggever achtereenvolgens met Sem Biezen en Jorg Ooievaar, spelers van ’t Veerhuys, Jan Vogels, trainer/coach van FC Eindhoven en zijn collega van ’t Veerhuys Antoine Gooyers.

Reageer op dit onderwerp