WF Nieuws
Foto: Shutterstock

Weerbericht West-Friesland: bewolkt met soms wat (mot)regen

WEST-FRIESLAND – Het is vandaag een druilerig weertype, veel bewolking in de ochtend en vanavond motregen en de middagtemperatuur loopt op naar 11 graden, ver boven normaal voor half februari. In de nacht naar zondag trekt de wind verder aan en neemt de kans op buien ook verder toe

Storm Dennis:

Boven zee 6-7 Bft. In de loop van zaterdag neemt de wind toe naar 8-9 Bft boven zee met in de avond en in de nacht naar zondag ook zware windstoten (75 km/u) in het noordwestelijk kustgebied en de westelijke kustprovincies.

Zondag ochtend breiden deze zware windstoten zich dan geleidelijk uit over het hele land. Bij buien op het koufront zien we in alle modellen signaal voor zeer zware windstoten (meer dan 100 km/u) boven zee en in het name het noordwestelijke kustgebied.

Zondagavond kan het zuidoosten aan de warme kant van het koufront te maken krijgen met een wat sterker windveld en zware windstoten van ca. 90 km/uur.

Storm Dennis trekt maandag via de Noorse Zee naar Lapland. In de kustgebieden is er dan nog kans op zware windstoten. Het aandachtsgebied bevindt zich op maandag in de polaire lucht en dat blijft de dagen daarna het geval. De stroming blijft westelijk en er passeren de eerste dagen enkele troggen. Op donderdag trekt een hoogterug oostwaarts over het aandachtsgebied, waarna het opnieuw wisselvalliger wordt.

Maandag zien we nog een verhoogde kans op zware windstoten, vooral in het (noordelijk) kustgebied. Af en toe kan de buiigheid opleven t.g.v. de troggen die passeren. Daarbij is bijvoorbeeld ook korrelhagel mogelijk, maar winterse neerslag van betekenis zit er voorlopig niet in.

Rond donderdag 20 februari is het tijdelijk droger met de passage van een hoogterug. Daarna wordt het opnieuw wisselvallig met dagelijkse neerslagkansen die toenemen van 60% op vrijdag naar ca. 80% in de week erna. Ook kan het dan af en toe stevig waaien, met name rond het weekend van 22/23 februari. Het EPS komt met ca. 40% kans op zware windstoten en een zwak signaal voor zeer zware windstoten.(KNMI)

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?