Verkeershufter in Porsche Cayenne aangeklaagd voor poging doodslag op verkeersregelaar

SCHARWOUDE – De bestuurder van de Porsche Cayenne die maandagmiddag een verkeersregelaar expres aanreed kan zijn borst nat maken, er is tegen hem aangifte gedaan voor poging doodslag door verkeersregelaar Marco Cornips uit Spierdijk.

De 44-jarige verkeersregelaar regelde afgelopen maandag het verkeer bij Scharwoude waar door de harde wind een vrachtwagen van de weg was geblazen. Om de bergers de  kans te geven de vrachtwagen te bergen werd de weg tussen Scharwoude en Schardam tijdelijk afgesloten en werd het verkeer met behulp van verkeersregelaars omgeleid via omleidingsroutes.

Tegen het NHD doet Marco Cornips zijn verhaal over hoe de verkeershufter in de Porsche Cayenne  op hem inreed : ,,Ik wist het al, ik zag aan alles dat hij het niet eens was met de omleiding. Hij reed het hek voorbij, onze kant op. Ik gaf hem een duidelijk stopteken, dat ik aanhield tot hij volledig stilstond. Een halve meter voor me. Ik wilde hem aanspreken en liep richting zijn raampje, maar ineens gaf hij een dot gas. Hij wilde om me heen rijden, maar schepte mij op de punt van zijn motorkap aan de passagierskant. Toen viel ik op de grond.’

Volgens het NHD is de man wel verdachte maar is hij niet in hechtenis genomen.

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.