WF Nieuws

SEW ondanks hobbels naar kwartfinale handbalbeker.

WOGNUM/MAASBREE – Dat het soms geen pretje is om op de Nederlandse wegen te vertoeven ondervonden de dames van Westfriesland/SEW donderdag wel. Wat een busritje van twee uur en drie kwartier moest zijn naar tegenstander BSAC werd een marathon exercitie van vier uur naar het Limburgse Maasbree. Tel daarbij op dat de voorbereiding zeer kort was en er zonder plakmiddelen werd gespeeld in deze bekerronde en de verklaring is daar voor een niet al te verheffende wedstrijd, 15-18, maar de kwartfinale is wel behaald voor de meiden van trainer/coach Arthur Langedijk. 

Ondanks de variabelen die niet direct in het voordeel waren van de Westfriese dames was de ontvangst en medewerking van BSAC prima te noemen. In het kleine sporthalletje werd er alles aan gedaan om er een leuke avond van te maken waarbij BSAC prima aan de wedstrijd begon, 4-1.

Zichtbaar bij SEW was dat de busreis invloed had gehad op het spel en het spelen zonder hars ook een dingetje was. Er kon moeilijk richting gegeven worden aan de bal maar halverwege de eerste helft was de score weer in evenwicht, 5-5.

Tekst loopt door onder de foto

Toch wist BSAC, die in de vorige ronde het hoger geklasseerde BFC wist te verslaan, aan de goede kant van de score te blijven en wist met een kleine voorsprong de rust te bereiken, 12-10.

Na de pauze nam SEW het heft beter in handen en ondanks dat vele kansen onbenut werden gelaten namen de Westfriese dames na een kwartier in het tweede bedrijf een 13-16 voorsprong welke lang bleef staan. Goed keeperswerk en een prima verdediging van SEW had in deze tweede helft er toe geleid dat BSAC slechts drie keer het net wist te vinden en lijdzaam moest toezien hoe SEW de regie in handen had genomen en de eindstand uiteindelijk 15-18 werd.

Eind goed al goed voor SEW die daarmee de kwartfinale heeft bereikt van het bekertoernooi. Veel belangrijker is dat aanstaande zaterdag een kroon op het harde werken kan gezet worden want dan is de laatste competitiewedstrijd uit in Twello tegen Voorwaarts en bij minimaal 1 wedstrijdpunt is SEW verzekert van het spelen in de kampioenspoule van de nacompetitie.

Na afloop sprak onze verslaggever met Britt Holster, speelster van SEW, en Arthur Langedijk, trainer/coach van de Westfriese dames.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?