WF Nieuws
Foto: Shutterstock

Weerbericht West-Friesland: buien met kans op onweer en hagel

WEST-FRIESLAND – Vandaag gaat een gure dag worden, in de ochtend valt er van tijd tot tijd wat regen, maar in de middag komen er soms flinke buien met onweer, hagel waarbij ook stevige rukwinden kunnen voorkomen. De middagtemperatuur loopt op naar 8 graden bij een matige tot soms vrij krachtige wind uit het zuiden/zuidwesten. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar 6 graden en draait de wind wat meer naar het zuidwesten.

Vrijdag wordt een vrij knappe dag, met zonneschijn, een kleine kans op wat neerslag en een middagtemperatuur van rond de 8 graden. De wind is matig tot vrij krachtig en waait uit het zuidwesten.

Na vrijdag gaat het weekend vrij onstuimig worden en schiet de temperatuur omhoog richting 11 graden op zaterdag en mogelijk zelfs 12 á 13 graden op zondag. Ook gaat het lokaal soms flink regenen, op zaterdag rond de 5mm maar op zondag kan er lokaal tot 18mm regen gaan vallen. De wind is matig tot vrij krachtig maar tijdens buien kunnen rukwinden tot 95km/u op zaterdag en tot 104km/u op zondag voorkomen.

Ook maandag staat er nog veel wind met uitschieters tot 80km/u en valt er nog steeds van tijd tot tijd wat neerslag. Kijken  we verder vooruit dan zal ook februari de boeken in gaan als een natte en te warme wintermaand, dan maar hopen dat Maart gaat doen wat het moet doen, een winterse periode geven.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?