WF Nieuws

Foto: Kwantes Makelaardij

Wonen in een kerk… de hemel is dichterbij dan u denkt

ANDIJK – Het is weer wat anders dan een rijtjeswoning of een twee-onder-één-kap woning of zelfs een vrijstaande woning, wonen in een kerk, zo vaak krijg je de kans niet om in een kerk te gaan wonen.

Van buiten al in tiptop conditie, van binnen zult u nog even de handjes uit de mouwen moeten steken, maar er kan al gewoond worden, en heeft u 1550 m3 aan woon/grond oppervlakte in één van de mooiste dorpjes van West-Friesland.

De bouw van de kerk startte, onder leiding van architect A. Stoutjesdijk, in 1872 en kwam gereed in 1873 met zichtbaar de kenmerkende eclectische elementen uit die bouwperiode. De buitenkant is geheel met aandacht gerestaureerd waarbij de klokkentoren, indien gewenst, nog werkzaam is. Het vergezicht vanuit de toren is spectaculair! Vermeldenswaardig is het bewaard gebleven bouwbestek.

Meer weten? Check Funda.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp