WF Nieuws

De Zonnebloem in Medemblik gaat toch door!!!

MEDEMBLIK – Eind december 2019 was het bestuur van ‘De Zonnebloem’ afdeling Medemblik-Onderdijk-Wervershoof tot de conclusie gekomen dat zij voortaan zonder Medemblik verder zouden moeten gaan. Aan vrijwilligers geen gebrek maar er leek niemand te vinden om in het bestuur het voorbereidende werk voor de activiteiten van De Zonnebloem op zich te nemen. De grote spil van de kern Medemblik, Tineke Kappelhof, had al veel eerder aangegeven dat zij wilde stoppen met haar werk voor De Zonnebloem en ondanks meerdere oproepen via de media was er niemand te vinden die haar taken over wilde en kon nemen. Het bestuur van de afdeling zou dit in januari  bekendmaken. Een paar weken later stond er in het Noord-Hollands Dagblad een bericht over het stoppen van De Zonnebloem in Medemblik. Onderdijk en Wervershoof zouden voortaan samen verder gaan met hun werk voor ouderen en mensen voor wie het moeilijk is om aan diverse activiteiten mee te doen.

Margreet Vroegop zegt tegen Medemblik Actueel: ,,Of het iets te maken had met het nieuwe jaar weten we niet maar er werd gereageerd op de het krantenbericht. Na een aantal gesprekken met belangstellenden zijn er drie nieuwe bestuursleden toegetreden die zich alle drie voor het grootste deel gaan bezighouden met organisatiewerk in de kern Medemblik van De Zonnebloem.”

Els Grinwis-Sijm wordt de nieuwe contactpersoon voor Medemblik. Zij zal voor de mensen het gezicht van de kern Medemblik worden. Ciska Zwart gaat het bezoeken van mensen die dit graag willen coördineren en legt de contacten met vrijwilligers. Erna van der Lee- Sjerps gaat meer op de achtergrond werkzaamheden doen zoals PR en voorbereiden van acties.

Deze drie dames, van wie alleen Ciska Zwart ervaring heeft met het werk van De Zonnebloem, zullen zich in het komende jaar gaan inwerken in hun taken. Gelukkig heeft het scheidende bestuurslid Tineke Kappelhof toegezegd dat zij iedereen zal inwerken!

Tijdens de jaarvergadering van 10 februari hebben de vrijwilligers van de Zonnebloem kennis kunnen maken met de nieuwe bestuursleden.

,,We zijn als bestuur dus heel blij dat we nu kunnen zeggen dat we doorgaan met het werk van De Zonnebloem in de Medemblik. We weten zeker dat we hier heel veel mensen blij mee maken,” besluit Margreet Vroegop

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp