WF Nieuws
Foto: ANWB

Asorijders negeren massaal rode kruis A7, boetes zijn niet mals

KOGGENLAND – Door een geschaarde vrachtwagen op de A7, de aanhanger werd door een harde windvlaag omver geblazen, moest de A7 tussen Avenhorn en Purmerend even dicht om de boel op te ruimen.

Helaas bleken er weer veel asorijders die het geduld niet konden opbrengen om te wachten of een andere route te nemen en negeerden de rode kruizen boven de weg en reden gewoon door. Sommigen gingen zelfs zover dat zij door de berm bij de afslag Avenhorn reden om zo via de oprit weer de A7 op te kunnen.

Helaas voor deze mensen stond er ook politie en binnenkort zal een boete van 240 euro bij deze mensen op de mat gaan vallen.

Mensen worden steeds assertiever”, zegt Stefanie Overdijk van Rijkswaterstaat. “Dat zie je in wachtkamers van artsen bijvoorbeeld ook. Ze hebben geen zin meer om te wachten. Maar soms wordt het té assertief. Ambulancepersoneel wordt lastiggevallen en men rijdt dus gewoon over wegen waar niet gereden mag worden.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?