WF Nieuws

Storm zwaarder dan verwacht, vanavond 11 tot 12Bft.

WESTFRIESLAND – Het KNMI heeft de kracht van Ciara onderschat, ging het KNMI uit van 9 á 10 Bft. dit is aangepast naar 11 á 12 Bft. voor de kustprovincies. Rond 20.00 uur komt het koufront dat nu boven de Britse Eilanden voor rukwinden tot 150km/u zorgt boven Nederland te liggen.

Het KNMI heeft om 12 uur vanmiddag Ciara tot zware storm uitgeroepen, veel evenementen zijn geschrapt en in de gehele provincie is al veel schade aan gebouwen en bomen. De veerboot tussen Den Helder en Texel is uit de vaart en in Schagen is een gevel van een pand ingestort en deels op een personenauto terecht gekomen.

Op de dijk Enkhuizen – Lelystad is een rukwind van ver boven de 100km/u gemeten, de dijk is ook afgesloten voor vrachtwagens en voor auto’s met aanhanger

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp