WF Nieuws
Foto aangeleverd

Hoornse J&T Mos op plaats 6 van beste wijnspijs restaurants van Nederland

HOORN – Het is weer tijd voor de 10 Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland! In 2019 zette ruim 700 restaurants uit het hogere segment hun culinaire beste beentje voor tijdens meer dan 120 WijnSpijs Wandelingen.  De 23.600 Wandelaars, ook wel de jury, gaven hun ongezouten mening aan de hand van de
enquête. Deze week onthullen we de Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland.

J&T Mos op no.6!

Toen er twee jaar geleden een pand vrij kwam in Hoorn, was de keuze voor Jeroen en Tessa snel gemaakt. Jeroen – meer dan 15 jaar horeca ervaring – en toenmalig rechtenstudent Tessa, leren elkaar drie jaar geleden kennen in hun woonplaats Enkhuizen.

Het horecaleven verleidde Tessa als snel om haar studie aan de wilgen te hangen en samen met Jeroen de droom van een eigen restaurant waar te maken. Twee jaar later staat dit restaurant, aan de haven van Hoorn, als een huis.

Wie J&T Mos wil bezoeken kan rekenen op klassieke gerechten, met een moderne twist. Jeroen haalt zijn veelal biologische groenten van eigen teler. Ook andere producten komen het liefst uit West Friesland, vis uit de Noordzee of het IJsselmeer.

De WijnSpijs Wandeling

Op 7 juli verzamelen foodies zich in Hoorn om te genieten van de culinaire kunsten van vijf restaurants tijdens de WijnSpijs Wandeling. Al snel is duidelijk dat J&T Mos de topper van deze editie is en daarmee ook de #6 van Nederland! Maar met welke wijn-spijs combinatie hebben ze deze prestatie voor elkaar gekregen?

“Langzaam gegaarde zalm met komkommersorbet, haringkuit, crème fraîche en hazelnoot. Gecombineerd met een Flying Solo Blend van viognier en grenache uit de Franse Pay’s d’Oc regio.”

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?