Bibliotheek Westfriesland: “biebclubs gaan niet verdwijnen, worden schoolbiebs”

MEDEMBLIK – De schriftelijke vragen van GemeenteBelangen aan het college over het mogelijk verdwijnen van de biebclubs in de gemeente Medemblik heeft tot grote verontwaardiging geleid bij de bibliotheken in de gemeente Medemblik. Chantal Trigallez, Directeur-bestuurder van de Westfriese Bibliotheken zegt hierover dat dit niet klopt.

In een reactie aan Medemblik Actueel zegt Trigalezz: ,,Dat er een verband zou zijn tussen de ruime dienstverlening van Wognum en de transitie van Biebclubs naar Schoolbiebs is eveneens onjuist. De Bibliotheek Wognum is tot stand gekomen door de motie Asscher en kent een volledig aparte begroting.”

Bestrijding Laaggeletterdheid

,,Als partners in de bestrijding van Laaggeletterdheid hecht de Stichting Westfriese Bibliotheken er grote waarde aan om in goed overleg met de scholen in ons verzorgingsgebied het bibliotheekaanbod eigentijds in te vullen. Als bibliothekengroep zijn wij in overleg met de scholen om de dienstverlening betaalbaar te blijven organiseren en samen te zoeken naar de best passende samenwerkingsvorm. Dit zal per school verschillen: de schoolbiebs zijn maatwerk. Op dit moment vinden de gesprekken plaats. De datum 1 april is daarbij een streefdatum die bij de ene school prima haalbaar is en bij de andere school individueel bijgesteld kan worden,”  vertelt Chantal Trigallez verder.

Wethouder J. Fit: ‘De bibliotheek gaat samen met alle basisscholen kijken naar een passend aanbod per school. Dit traject is net van start gegaan. Ik laat mij de komende periode graag informeren over de voortgang van het proces.’

De Stichting Westfriese Bibliotheken hecht grote waarde aan juiste informatieverschaffing. Wie vragen heeft over het aanbod of over de dienstverlening, is altijd van harte uitgenodigd rechtstreeks contact met de bibliotheken op te nemen via de klantenservice: tel 0228 743 943 of e-mail klantenservice@westfriesebibliotheken.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.