WF Nieuws

Kentekens voor trekkers door trekkers op snelwegen

WESTFRIESLAND – Een meerderheid in de Tweed Kamer is voor invoering van kentekens voor trekkers, dit na de protestacties van boeren waarbij zij massaal over de snelwegen reden maar niet bekeurd konden worden omdat de trekkers geen kentekens hebben. Maar ook een dreigende boete van 3 miljoen euro vanuit Brussel trok de Tweede Kamer over de streep.

Werd er in het wetsvoorstel van minister Cora van Nieuwenhuizen eerst nog vanuit gegaan dat de invoering zou plaatsvinden vanaf mei 2020, dit blijkt niet haalbaar en dit gaat nu eind 2020 worden met een uitloop tot 1 januari 2025 voor langzame landbouwvoertuigen.

Een kentekenplaat gaat 18 euro kosten en kan bij het RDW worden aangevraagd. Trekkers die niet van het erf afkomen zijn vrijgesteld om een kenteken te dragen en mocht de trekker onverhoeds voor een servicebeurt daar de garage dan kan er een speciaal handelaarskenteken worden aangevraagd.

 

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp